۰۲ فروردین ۱۳۹۹
فروردین ۲, ۱۳۹۹

آشنایی با خواص پیاز

فروردین ۲, ۱۳۹۹ ۰ دیدگاه

آشنایی با خواص پیاز

پیاز از نظر ارزش غذایی به سبب دارا بودن قندها، ویتامین ها به خصوص ویتامین ث، مواد معدنی مخصوصاً کلسیم، فسفر و پتاسیم دارای اهمیت است.


آیا طبع پیاز سفید و قرمز برابر است؟

طبع پیاز در طب سنتی گرم و خشک است. گرمی ۴ درجه دارد و گرمی پیاز در درجه سوم قرار دارد، این به این معنی است که پیاز بسیار گرم است. پیاز قرمز در مقایسه با پیاز سفید گرمی بیشتری دارد. در واقع در طب سنتی اعتقاد بر این است که هرچه تندی و تیزی پیاز بیشتر و شکل آن کشیده تر باشد، مقدار گرمی و خشکی آن هم بیشتر است. چنانچه گرم مزاج هستید، بهتر است پیاز گرد و سفید رنگ بخورید که گرمی کمتری داشته و با مزاج شما سازگارتر باشد.

طبع پیاز

طبع پیاز به مقدار تندی و شکل آن بستگی دارد. هرچه پیاز تندتر باشد و شکل کشیده تری داشته باشد، گرمی آن بیشتر است. استفاده این سبزی بدون مصلح در اشخاص گرم مزاج سبب سردرد می شود.

طبع پیاز پخته چگونه است؟

طبع پیاز پخته هم شبیه با پیاز خام است، اما پختن پیاز از گرمی آن کم می کند و طبع آنرا به اعتدال نزدیکتر می کند. فواید پیاز خام بیشتر دارویی دارد و افزایش دهنده گرمی و خشکی بدن است، ولی پیاز پخته حالت غذایی دارد.

فواید و خواص پیاز برای بدن

پیاز دارای ویتامین های A, B, C و همینطور دارای آهن، گوگرد، فسفر، کلسیم، پتاسیم، سدیم و ید می باشد که به هضم غذاهای نشاسته ای کمک می کند. از این جهت می گویند با برنج پیاز بخورید همینطور وجود (( سیلیس)) در پیاز سبب می شود که استخوان ها مستحکم و عضلات تقویت شود.

حفظ سلامت استخوان با مصرف پیاز، بر اساس گفته پژوهشگران سوئیسی، ترکیبات موجود در پیاز سفید رنگ می تواند پوکی استخوان را کاهش دهد.

مبارزه با سرطان (cancer)، پیازهای قرمز بیشترین اثرگذاری را در نابود کردن سلول های سرطانی سینه و سرطان روده دارند.

پیاز شبیه سیب منبع بسیار عالی نوعی آنتی اکسیدان به نام« کرکتین» است. خطر پیدایش بیماری های قلبی- عروقی را کاهش می دهد.

پیاز را بصورت خام یا پخته میتوانید استفاده کنید ولی پیاز خام آنتی اکسیدان های بیشتری دارد که البته پخت و پز، مقدار آنتی اکسیدان های این ماده غذایی را تنها کمی کاهش می دهد.

درمان اسهال از فواید پیاز، برای درمان بیماری اسهال از پوست پیاز استفاده کنید به این صورت که پوست پیاز را بشوئید و در مقدری آب به مدت ده دقیقه بجوشانید، بعد آن را در درون دستمالی بریزید و فشار دهید تا عصاره آن گرفته شود. بعدا این عصاره را با شکر شیرین کنید و روزی چند فنجان از آن را بنوشید تا بیماری اسهال کاملا از بین برود.

بهبود سیستم ایمنی و درمان سرما خوردگی با پیاز، پیاز حاوی سلنیوم است که عملکرد سیستم ایمنی را تحریک می کند. می توانید برای درمان سرما خوردگی، چای پیاز درست کنید.

پیاز شما را از ابتلا به زخم و ورم معده در امان نگه می دارد، کمتر خوراکی مانند پیاز پیدا می شود که بتواند سبب از بین رفتن رادیکال های آزاد شود؛ این خاصیت پیاز در کنار قدرت بهبود بخشی این سبزی پر خاصیت سبب می شود از ابتلا به زخم معده در امان بمانید. همچنین پیاز می تواند از پیشرفت ورم معده در طولانی مدت جلوگیری کند و سبب حفظ سلامتی پوشش داخلی معده و حفظ تعادل اسیدی آن شود.

خواص پیاز,پیاز
خواص پیاز خام و پخته

خاصیت های داروئی پیاز :

پیاز ادرار آوری قدرتمند است و خام و پخته آن هر دو این اثر را دارند.

پیاز برای کنترل فشارخون هم موثر است.

برای برطرف کردن دردهای عصبی شربت پیاز بهترین دارو است شربت پیاز به این روش تهیه می شود:

۱۰۰ گرم پیاز خام را با ۴۰۰ گرم آب مخلوط کنید و بپزید تا له شود بعد از آن ۴۰۰ گرم قند روی آن بریزید و اجازه بدهید که بجوشد تا قند حل شود آنگاه آن را صاف کنید و در یخچال قرار دهید.

همان طور که گفته شد پیاز دارای انسولین گیاهی است و استفاده از آن قند خون را پایین می آورد. بیماران مبتلا به مرض قند باید حتماً هر روز از آن استفاده کنید.

چنانچه پیاز را له کنید و در زیر شکم فردی که مبتلا به احتباس ادراری است قرار دهید ادرار را باز می کند.

پیاز نیم پز برای سوختگی ها هم مفید است.

پیاز خام محرک قلب است.

پیاز تقویت کننده و نرم کننده سینه است. برای این منظور پیاز را آبپز کنید و بخورید.

پیاز سنگ کلیه را خرد می کند.

پیاز پخته ملین است.

برای برطرف خارش چشم چند قطره آب پیاز را در چشم بچکانید.

برای درمان سنگینی گوش آب پیاز را در گوش بچکانید.

ماسک پیاز رنگ صورت را درخشان می کند.

از خواص پیاز می توان به محکم کردن لثه ها اشاره کرد.

پیاز برای معالجه ی عفونت های مجاری تنفسی مانند ورم گلو، برنشیت، گریپ و بیماری آسم مناسب می باشد.

برای آنکه پیاز زود هضم شود و آنهایی که معده حساس دارند بتوانند آنرا بخورند و از خواص آن استفاده کنند باید موقع پختن پیاز مقداری شکر روی آن بریزید و این عمل هضم پیاز را آسان تر خواهد کرد.

اگر پشه یا زنبور شما را گزید سریعاً یک پیاز را بریده و روی محل گزیدگی قرار دهید درد و خارش فورا از بین می رود.

پیاز ترشی را برای نابود کردن یرقان و تقویت معده و روده و زیاد شدن اشتها استفاده می کنند.

تخم پیاز گرم و خشک است و برای ازدیاد نیروی جنسی مصرف می شود.

از تخم پیاز پمادی درست کنید و روی سر ببندید از ریختن موها جلوگیری کنید.

خواص پیاز پخته,طبع پیاز
فواید پیاز خام

خواص پیاز پخته

با اینکه پیاز خام دارای ترکیبات گوگردی بیشتری است ولی پیاز پخته هم منبع غنی فیبر و مس است که برای هضم و گوارش و تندرستی مغز و ارتباطات مغزی عالی است.

همینطور پوست پیاز دارای مقادیر زیادی فلاونوئید است و بهتر است موقع پوست گرفتن پیاز، بخش کمتری از آن جدا شود.

پیاز پخته، شیرینی و تندی کمتری دارد. پیاز پخته رفع کننده ناراحتی سینه است. جوشانده پیاز همراه با عسل برای درمان سرفه و همراه با عسل و آویشن برای درمان برونشیت مفید است. با پختن ورقه نازک پیاز در شیر، میتوان از آن برای برطرف کردن دردها و به طور کلی احساس ناراحتی در شکم استفاده کرد.

پیاز پخته ادرار آور است و مصرف پیاز پخته به هر شکل که باشد، برای برطرف کردن ناراحتی های روحی موثر است. ولی جوشانده پیاز در عسل برای برطرف عوارض عدم دفع ادرار سفارش شده است. تخم پیاز طبیعت گرم دارد و خوردن ۴ تا ۵ گرم آن برای تحریک نیروی جنسی مؤثر است و گذاشتن پیاز پخته و گرم در محل سوختگی و یا گذاشتن آن در محل بواسیر اثر مؤثری دارد، زیرا خون را به طرف سطح پوست انتقال داده و از جمع شدن خون در رگ های بواسیری می کاهد.

در طب سنتی از جوشانده پیاز برای برطرف کردن جوش های صورت و پانسمان زخم های چرکین استفاده می شود. پیاز نیمه پخته مسکن التهابات است. گذاشتن پیاز نیمه پخته در محل سوختگی و بواسیر، اثر آرام کننده دارد و چنانچه به حالت گرم در اطراف گردن گذاشته شود، درد گلو از بین می رود. ضماد پیاز پخته به تنهایی یا با داروهای مناسب برای نرم کردن ورم های سرد و با زرده تخم مرغ و یا روغن تازه ی پیه برای برطرف دردهای مقعد، خارش و تحلیل ورم مقعد مفید است. با پختن پیاز اثرگذاری آن در کنترل کلسترول خون کاهش می یابد.

خواص آب پیاز پخته,آشنایی با خواص پیاز
آشنایی با خواص آب پیاز پخته

خواص آب پیاز:

آب پیاز خواص ضدالتهابی دارد و میتواند اثرهای سوختگی پوست را برطرف کند. کافی است یک ورقه تازه بریده شده از پیاز را روی موضع سوختگی به آرامی بمالید تا درد سوختگی را کم کند و بهبود آنرا سرعت ببخشد.

استفاده از آب پیاز و مالیدن آن به پوست صورت برای از بین بردن چین و چروک پوست مفید است.

آب پیاز همچنین می تواند درد و آثار ناشی از گزیدگی حشرات را رفع کند که این نیز با مالیدن یک ورقه تازه پیاز روی موضع گزیدگی میسر خواهد شد.

مقابله با غلظت خون و رقیق کردن خون از سایر خواص آب پیاز است. همچنین مصرف آب پیاز در جلوگیری از مشکل چسبندگی پلاکت های خون موثر است.

مالیدن آب پیاز به موها باعث رشد بهتر موها می شود.

بیشتر بخوانید: آشنایی با پیاز درمانی

توصیه های مصرف پیاز:

سفارش می کنیم از پیاز خام برای تهیه انواع سالاد استفاده کنید. البته پیاز به تنهایی معجزه نمی کند. زمانی خاصیت پیاز بیشتر می شود که تغذیه سالم و متنوع انواع میوه و سبزی های سرشار از آنتی اکسیدان داشته باشید.

در بیشتر غذاها می توانید از پیاز برای از بین بردن بوی زحم استفاده کنید ولی چنانچه میخواهید پیاز را بپزید یا سرخ کنید، از روغن زیاد استفاده نکنید.

چنانچه هم علاقه ای به پیاز پخته ندارید، میتوانید آنرا ریز رنده یا از آب آن در غذاها استفاده کنید.

برای از بین بردن بوی بد پیاز پس از مصرف آن می توانید، یک عدد گردو یا مقداری نان سوخته بخورید یا چند عدد باقلا را جویده و مدتی در دهان نگهدارید.